NEGA ZRELE KOŽE

Zrela koža je koža koja gubi elastičnost, opada joj tonus i vidljivi su znaci starenja na šta ukazuje pojava finih linija – bora. Zbog procesa koji se dešavaju u epidermisu, broj ćelija elastina se smanjuje. Posle 45. godine starosti njihova sinteza prestaje, kolagenska vlakna se opuštaju i nivo hijaluronske kiseline se smanjuje. Zbog gubitka kolagena koža postaje sve tanja i smanjuje se proizvodnja sebuma. Koža nije više u stanju da skladišti vlagu tako lako i postaje suva, zategnuta i  javljaju se i iritacije. Zrela koža gubi čvrstinu i mogu se pojaviti prve fleke usled disbalansa u pigmentaciji.

Uzroci starenja kože mogu biti untrašnji (sporiji dotok krvi i genetika) i spoljašnji (sunce, zagađenje, pušenje, ishrana i nedostatak nege).

Kako bismo omogućili koži da što duže ostane vitalna, jedra i prosvetljena potrebno je da je negujemo na pravilan način.

Kako bismo trebali da negujemo kožu i koji su to zapravo koraci koji će nam doneti zadovoljavajući rezulat?

Piling

Na koži se nalaze izumrle ćelije koje je potrebno ukloniti, pa je upotreba pilinga obavezna jedanput nedeljno. Ukoliko mrtve ćelije ostanu na licu, bore će biti vidljivije. Ne koristiti abrazivne pilinge, može doći do iritacije i oštećenja na koži.

Čišćenje, čišćenje i ponovo čišćenje lica

Veoma je važno da očistite svoje lice dva puta dnevno, bilo da se šminkate ili ne. Proizvod koji izaberete treba da dobro očisti lice ali ne sme da ugrozi prirodno lučenje masnoće vaše kože. Ono što bih posebno naglasila jeste da ne biste trebale da legnete uveče  sa šminkom – mislom zaisa ikada.

Krema

Koža lica i vrata i ruke su najviše izložene spoljnim uticajima. Zato je potrebno redovno, ujutru i uveče nanositi odgovarajuću kremu koja će danju našem licu davati potrebnu hidrataciju a noću odgovarajuću ishranu.

Planezen Nano EGF krema intenzivno obnavlja kožu, duboko podire u kožno tkivo, povećava elastičnost kože I intenzivno je hidrira.  

Sadrži:

  • EGF komplex  – stimuliše kožu na samoobnovu i daje snažan podsticaj za regeneraciju
  • Ekstrakt  placente   
  1. sadrži izuzetno bogatu koncentraciju hranljivih materija-ima izuzetno visok procenat proteina
  2. direktno utiče na rast i razvoj tkiva
  • NANO tehnologija – nano čestice aktiviraju fibroblast

Serum

Serumi  su preparati koji pojačavaju dejstvo dnevne, ili noćne kreme i imaju koncentrovanu formulu kako bi se postigli drastičniji rezultati, a deluju na problematične zone.

Planezen Nano EGF serum  Ima izuzetno veliku moć apsorpcije, prodire u najdublje slojeve kože, intenzivno prosvtljuje i ijednačava ten, ima efekat zatezanja i efikaso ubrzava obnov i proizvodnju novih ćelija.

Sadrži:   

  • Arbutin –  funkcionalnu sirovinu koja  izbeljuje kožu  i intenzivno deluje protiv bora
  • Adenozin  –  pruža dodatnu energiju I sprečava starenje kože
  • Komplex orijentalnih lekovitih biljaka – za izuzetno osetljivu kožu
  • EGF – stimuliše kožu na samoobnovu i daje snažan podsticaj za regeneraciju
Autor teksta Milica Stojanović

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje celog ili delova članaka objavljenih na ovom web sajtu, bez obzira na razloge za takvo delo zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo, koje će biti gonjeno u skladu sa zakonom.