KORACI U NEZI KOŽE (po korejskim principima)

Od 12 standardnih koraka prema korejskom principu, odabrali smo 9 koraka za koje mislimo da su neophodni za vidljivo poboljšanje i pravu negu vaše kože:

 1. ČIŠĆENJE
 2. MASKE
 3. EXFOLIJACIJA
 4. KREME OKO OČIJU/ANTIRIDI
 5. TONIZIRANJE
 6. HIDRATACIJA
 7. SERUMI
 8. ESENCIJE
 9. AMPULE

ČIŠĆENJE KOŽE

Čišćenje je prvi korak u nezi kože. Preparati za čišćenje u sebi imaju ulje koje vlaži kožu, supstance koje čiste nečistoću I šminku, a sadrže I vodu koja sve ispira.
Za suvu kožu preporučujemo mleka za čišćenje i kreme za skidanje šminke.
Za masnu kožu preporučujemo upotrebu odgovarajućih gelova za čišćenje.
Skidanje šminke sa predela očiju takođe spada u čišćenje kože. Ovaj korak se izdvaja kod onih osoba koje za čišćenje ovog predela koriste poseban proizvod. Tekstura ovog proizvoda je obično dvokomponentna, što znači da pored standardnog dela ima dodatni deo koji je uljanog sastava (sadrži ricinusovo ulje ili silikon).

 

EXFOLIJACIJA

Pilinzi skidaju izumrle ćelije sa površinskog sloja kože, stimulisu obnavljanje ćelija i osvežavaju celokupan izgled kože. Mogu imati sitnije ili krupnije granulice, koje vrše abraziju površinskog sloja kože. U zavisnosti od tipa kože bira se i piling, za masnu kožu se preporučuje krupniji, dok suvoj i osetljivoj koži odgovara sitniji piling. Preporučuje se korišćenje jednom u 7 dana. Uvek se ispiraju vodom.

 

TONIZIRANJE

Toniziranje je jako važan korak u nezi kože. Ovaj korak je važan kako bi se koža osvežila I kako bi se vratio prirodni balans – PH vrednost kože. U zavisnosti od tipa kože koristi se I vrsta tonika. Za suvu kožu potrebno je izbegavati tonike na bazi alkohola zato što mogu dodatno da isuše kožu.
Dobro pripremljena koža idealna je podloga za sve korake koje slede.

Esencijalni Hidrantni toner
Esencijalni Hidrantni toner

SERUMI I AMPULE

Serumi I ampule su preparati koji pojačavaju dejstvo dnevne, ili noćne kreme i imaju koncentrovanu formulu kako bi se postigli drastičniji rezultati, a deluju na problematične zone. Kada koža počne da pokazuje vidljive znake starenja, potrebno je otpočeti sa upotrebom seruma. Nanosi se uvek pre upotrebe kreme i predstavlja njenu dopunu. Nanose se i na lice i na vrat.

Wrincle Care Hidrantna ampula
Wrincle Care Hidrantna ampula

MASKE
Maske za lice sadrže više vrednosnih sastojaka od krema, ali drugačije deluju. Kreme podstiču funkciju kože, a maske je vrlo brzo i efikasno osvežavaju, vraćaju blistavost i vitalnost. Maske se koriste jednom ili dva puta nedeljno u zavisnosti od toga na koji problem bi trebalo da deluju.

Maske mogu biti :
 • za čišćenje
 • protiv bora
 • za hidrataciju
 • za umornu kožu
 • za masnu kožu

KREME OKO OČIJU / ANTIRIDI

Najtanji deo kože lica je predeo oko očiju I tu se prvo pojavljuju znaci starenja. Koža ovog predela je vrlo osetljiva. Osnovni sastojci u većini krema protiv bora su oni koji zatezu kožu i čine je glatkom, zatim ovlaživači kože i sastojci za osveženje tena. Postoje antiridi za predeo oko očiju i oko usana. Takođe, sve
više su u upotrebi antiridi koji imaju trostruko dejstvo:deluju na bore, tamne kolutove i kesice ispod očiju.

 • Vitamin A – retinol – održava površinu kože glatkom
 • Vitamin E – daje mekoću i vlažnost
 • Vitamin C – pospešuje sintezu kolagena koji učvrscuje kožu, ali i povećava sposobnost vitamina E u njegovoj ulozi antioksidanta koji štiti od lošeg uticaja slobodnih radikala.

Antiridi se koriste ujutru ili uveče, ili I ujutru I uveče, u zavisnosti od teksture.

HIDRATACIJA

Redovno vlaženje kože je neophodno kako bi koža konstantno imala prirodan izgled. Takođe, nivo vlažnosti kože je neophodan i za dobar tonus i za njen dugotrajniji svež izgled. Dnevne kreme se koriste tokom dana, a teksture mogu biti kremaste, gelaste i fluidne. Prema tipu kože se određuje i koja će se tekstura preporučiti klijentu.

 • Suva koža – kremaste teksture
 • Kombinovana koža – gelasta
 • Masna koža – fluidne kreme

U zavisnosti od toga u kakvom je stanju koža, preporučuju se kreme koje deluju na različite nivoe kože, a primarna uloga im je da daju vlažnost, elastičnost i da je štite. Uobičajeno je da proizvodi za hidrataciju imaju i zaštitni faktor.

ESENCIJE

Osnovni zadatak esencije je da aktivne sastojke sprovede duboko u dermis kože. Uglavnom sadrže hijaluronsku kiselinu, glicerin i druge prirodne ekstrakte koji odmah daju elastičan, hidriran i prijatan osećaj – osećaj maksimalnog komfora na koži. Vraćaju koži PH vrednost.
Pored jedinstvenog osećaja hidratacije i luksuza, esencija ima i anti-aging efekat. Redovnom upotrebom omogućava koži da ostane zdrava i čvrsta.
Essencija ima poseban način aplikacije. Ne nanosi se pamučnim jastučićima na lice kao proizvodi za čišćenje ili tonici. Ne nanose se masiranjem kao serumi i ulja. Esencije imaju posebnu tehniku koju su razvili korejski eksperti. Kako biste postigli maksimalan efekat esenciju nanosite blagim pokretima od brade ka čelu.

Ukoliko imate masnu kožu, akne ili bilo koji problem sa prekomernim lučenjem sebuma – ovaj proizvod nije za vas.

Autor teksta Milica Stojanović

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje celog ili delova članaka objavljenih na ovom web sajtu, bez obzira na razloge za takvo delo zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo, koje će biti gonjeno u skladu sa zakonom.