5 načina kako žene u Koreji koriste proizvode za negu lica

Utapkavanje :

Delotvoran način korišćenja  za većinu proizvoda, naročito seruma i losiona. Na  ovaj način omogućava se bolja apsorbcija proizvoda. Utapkavanjem potpomažemo cirkulaciju I na nežniji način nanosimo proizvod, ne izvlačimo I ne istežemo nežnu kožu lica.

Veoma popularan kod Koeanki  I žena u Japanu.

Kako se proizvod utapkava?

Počnite tako što sipate malu količinu proizvoda na dlan jedne ruke. Zatim, prstima druge ruke uzmite proizvod, a zatim nanesite proizvod koristeći kratke, čvrste poteze na svom licu. Na kraju,  nežno utrljati proizvod na lice pomoću prstiju.

Takođe, kada uklonite sheet masku sa svog lica, možete utapkati ostatak seruma. Zašto? Zato što ćete na taj način pomoci da se esencija bolje apsorbuje u kožu lica.


Pritiskanje:

Najbolji način za upotrebu ulja za lice.

Pritiskanje  podrazumeva utrljavanje proizvoda između vaših dlanova i zatim njihovo čvrsto pritiskanje na lice nekoliko puta. Dlanovi vaših ruku su topli i pritiskanje može pomoći pri aplikaciji I bržoj apsorbciji proizvoda.

Tipkanje :

Tipkanje je najdelotvorniji način primenu za kreme I gel oko očiju.

Ovaj metod je sasvim sličan utapkavanju. Razlika je u tome što se ne koriste svi prsti, već obično treći I četvrti. Na taj način možemo precizno naneti proizvod na delikatnom području oko oka.

Obično počinjemo  nanošenjem male količine gela ili kreme za oči u spoljnjom uglu oka pomoću srednjeg prsta. Zatim tapkamo gel oko oka sve dok se gel ili krema u potpunosti ne apsorbuju.

Trljanje:

Najbolji način nanošenje  čistača i većinu proizvoda.

Trljanje je najčešći način primene  proizvoda za negu licu. Ovu metodu obično koristite kada čistite lice tako što ćete utrljavati čistač kože malim krugovima.

Mnoge žene  prilikom nanošenja hidratantnih krema, seruma, esecija, pa i antirida koriste trljanje. Da li je pogrešno? Nije. Međutim, ukoliko određene proizvode budete koristili na drugačiji način smanjićete istezanje kože i proizvod će se dublje apsorbovati u dermis kože.

Masaža pesnicama :

Masaža pesnicama  je najbolji način za nanošenje koncentrovanog seruma i ampule.

Verujemo da niko od vas nije naišao na ovaj način upotrebe proizvoda. Ovo je jedinstvena tajna  K-lepote za upotrebu seruma za lice. Pritisak pesnicama se koristi da bi se proizvod brže i bolje apsorbovao u dermis kože.

Prvi korak je da nanesete proizvod na lice. Zatim zategnite ruke u pesnice i počnite da trljate lice koristeći male kružne pokrete.

Masažu pesnicama  koristimo samo u predelu obraza i vrata.

Miks različitih metoda

Uspeh korišćenja proizvoda za negu kože zapravo je u načinu na koji primenjujemo proizvod. Možda koristite najbolji proizvod, ali ako ga ne primenite pravilno, možda nećete dobiti najbolje rezultate.

Zato uvek pročitajte uputstva koja dolaze sa proizvodom i pratite ih kako biste dobili optimalan rezultat.

Potrebno je još jednu stvar  naglasiti: ukoliko koristite dva različita seruma, dobro je pustiti da se prvo prvi apsorbuje pre primene drugog. Utapkavanjem  ili tipkanjem kako želite, samo dajte svojim proizvodima neko vreme između nanošenja.

 

Nakon čitanja ovog teksta možda ćete ponovo razmisliti o načinu na koji nanosite svoje proizvode .

Preuzeto sa: Viva Woman bloga

ESSENCE

„Essence je srce korejske kozmetike, kategorija proizvoda koja je nastala upravo u Koreji“
Da li znate šta je esencija, tj šta ona nije?
Najlakši način da definišete šta je esencija, je prvo da shvatite šta ona nije.

 • Essence nije tonik.
 • Takođe, essence nije proizvod za čišćenje lica.
 • Essence nije serum koji se pakuje u manjim bočicama i ima veću koncentraciju sastojaka.

Sada ćemo Vam objasniti zbog čega je važno koristiti upravo ovaj proizvod.
Osnovni zadatak esencije je da aktivne sastojke sprovede duboko u dermis kože. Uglavnom sadrži hijaluronsku kiselinu, glicerin i druge prirodne ekstrakte koji odmah daju elastičan,
hidriran i prijatan osećaj – osećaj maksimalnog konfora na koži. Vraća koži PH vrednost.

Pored jedinstvenog osećaja hidratacije i luksuza, esencija ima i anti-aging efekat. Redovnom upotrebom omogućava koži da ostane zdrava i čvrsta. Služi kao provodnik za ostale proizvode
koji slede.

Essencija ima poseban način aplikacije. Ne nanosi se pamučnim jastučićima na lice kao proizvodi za čišćenje ili tonici. Ne nanose se masiranjem kao serumi i ulja.
Esencije imaju posebnu tehniku koju su razvili korejski eksperti. Kako biste postigli maksimalan efekat esenciju nanosite blagim pokretima od brade ka čelu.

Napomenuli bismo da ukoliko imate masnu kožu, akne ili bilo koji problem sa prekomernim lučenjem sebuma – ovaj proizvod nije za vas.

 

Autor teksta Milica Stojanović

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje celog ili delova članaka objavljenih na ovom web sajtu, bez obzira na razloge za takvo delo zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo, koje će biti gonjeno u skladu sa zakonom.

„SHEET“ MASKE

Ako su esencije srce korejske rutine za negu kože, maske su njena duša.

Sheet maske predstavljaju neku vrstu prepreke koja zaustavlja isparavanja i omogućava da aktivni sastojci duboko prodru u dermis kože i zaista “urade” ono što je koži potrebno.

Redovnom upotrebom sheet maski vaša koža će biti nežna, glatka, baršunasta, prosvetljena i zategnuta.

Pre upotrebe uzmite, na minut – dva, pakovanje maske između dlanova, da se ampula ili esencija koja se nalazi u kesici zagreje. Zatim otvorite kesicu i stavite masku  na lice 15-20 minuta. Ostatak sadržaja nanesite na vrat i na ruke. Nakon uklanjanja sheet maske ne ispirati ostatke ampule već ostaviti da se apsorbuje.

Koristite ga najmanje jedanput ili dva puta nedeljno ili svakog dana ukoliko želite!

Sheet maski ima zaista puno, a mi smo za Vas izabrali najbolje!

Wrinkle Care Ampoule Mask
maska sa ampulom za ublažavanje bora

Moisturizing Ampoule Mask
maska sa ampulom za hidrataciju

Whitening Ampoule Mask
maska sa ampulom za izbeljivanje

Autor teksta Milica Stojanović

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje celog ili delova članaka objavljenih na ovom web sajtu, bez obzira na razloge za takvo delo zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo, koje će biti gonjeno u skladu sa zakonom.

 

AMPULE

Korejski proizvodi u svetu lepote imaju visok kredibilitet zato što njihovi proizvodi deluju baš onako kako piše I ne dovode korisnike u zabludu.

Nakon esencija, sheet maski, BB I CC krema krenuli su u osvajanje sveta svojim čudesnim ampulama.

Šta su ampule?

Ampule za kožu su kombinacija visoko koncentriranih aktivnih sastojaka i enzima. Zahvaljujući visokim koncentracijama, ne mogu se koristiti dugoročno. Poznate su po svojoj sposobnosti oživljavanja kože ili rešavanja problema na koži.

Ampule dolaze sa specifičnim formulacijama za rešavanje specifičnih problema. Na primer, antioksidansi i sekrecije puževa se koriste za hidrataciju kože, ekstrakt vitamina E i propolisa kako bi se smanjile pore na koži.

KAKO IZABRATI?

Probali smo i testirali seriju ampula i došli do liste koja vam pomaže u izboru u skladu sa vašim problemima kože.

Formule

Ampule imaju različite formule koji rešavaju različite problem na koži. Kao rezultat toga, važno je da prvo definišete problem na koži, a zatim izaberete pravi proizvod. Na primer, ako imate problema sa pojavom bora, onda bi trebalo da izaberete ampule sa formulom protiv bora.

Sastojci

Većina korejskih ampula formulisana je kombinacijom prirodnih ekstrakta i hemijskih sredstava koja su potrebne koži. Uvek proverite na bazi kojih sastojaka je proizvod, zato što možete biti alergični.

Koncentracija

Koncentracija sastojaka je još jedan važan faktor u izboru proizvoda. U većini slučajeva ampule sadrže visoko koncentrovane sastojke.

Autor teksta Milica Stojanović

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje celog ili delova članaka objavljenih na ovom web sajtu, bez obzira na razloge za takvo delo zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo, koje će biti gonjeno u skladu sa zakonom.

 

NEGA ZRELE KOŽE

Zrela koža je koža koja gubi elastičnost, opada joj tonus i vidljivi su znaci starenja na šta ukazuje pojava finih linija – bora. Zbog procesa koji se dešavaju u epidermisu, broj ćelija elastina se smanjuje. Posle 45. godine starosti njihova sinteza prestaje, kolagenska vlakna se opuštaju i nivo hijaluronske kiseline se smanjuje. Zbog gubitka kolagena koža postaje sve tanja i smanjuje se proizvodnja sebuma. Koža nije više u stanju da skladišti vlagu tako lako i postaje suva, zategnuta i  javljaju se i iritacije. Zrela koža gubi čvrstinu i mogu se pojaviti prve fleke usled disbalansa u pigmentaciji.

Uzroci starenja kože mogu biti untrašnji (sporiji dotok krvi i genetika) i spoljašnji (sunce, zagađenje, pušenje, ishrana i nedostatak nege).

Kako bismo omogućili koži da što duže ostane vitalna, jedra i prosvetljena potrebno je da je negujemo na pravilan način.

Kako bismo trebali da negujemo kožu i koji su to zapravo koraci koji će nam doneti zadovoljavajući rezulat?

Piling

Na koži se nalaze izumrle ćelije koje je potrebno ukloniti, pa je upotreba pilinga obavezna jedanput nedeljno. Ukoliko mrtve ćelije ostanu na licu, bore će biti vidljivije. Ne koristiti abrazivne pilinge, može doći do iritacije i oštećenja na koži.

Čišćenje, čišćenje i ponovo čišćenje lica

Veoma je važno da očistite svoje lice dva puta dnevno, bilo da se šminkate ili ne. Proizvod koji izaberete treba da dobro očisti lice ali ne sme da ugrozi prirodno lučenje masnoće vaše kože. Ono što bih posebno naglasila jeste da ne biste trebale da legnete uveče  sa šminkom – mislom zaisa ikada.

Krema

Koža lica i vrata i ruke su najviše izložene spoljnim uticajima. Zato je potrebno redovno, ujutru i uveče nanositi odgovarajuću kremu koja će danju našem licu davati potrebnu hidrataciju a noću odgovarajuću ishranu.

Planezen Nano EGF krema intenzivno obnavlja kožu, duboko podire u kožno tkivo, povećava elastičnost kože I intenzivno je hidrira.  

Sadrži:

 • EGF komplex  – stimuliše kožu na samoobnovu i daje snažan podsticaj za regeneraciju
 • Ekstrakt  placente   
 1. sadrži izuzetno bogatu koncentraciju hranljivih materija-ima izuzetno visok procenat proteina
 2. direktno utiče na rast i razvoj tkiva
 • NANO tehnologija – nano čestice aktiviraju fibroblast

Serum

Serumi  su preparati koji pojačavaju dejstvo dnevne, ili noćne kreme i imaju koncentrovanu formulu kako bi se postigli drastičniji rezultati, a deluju na problematične zone.

Planezen Nano EGF serum  Ima izuzetno veliku moć apsorpcije, prodire u najdublje slojeve kože, intenzivno prosvtljuje i ijednačava ten, ima efekat zatezanja i efikaso ubrzava obnov i proizvodnju novih ćelija.

Sadrži:   

 • Arbutin –  funkcionalnu sirovinu koja  izbeljuje kožu  i intenzivno deluje protiv bora
 • Adenozin  –  pruža dodatnu energiju I sprečava starenje kože
 • Komplex orijentalnih lekovitih biljaka – za izuzetno osetljivu kožu
 • EGF – stimuliše kožu na samoobnovu i daje snažan podsticaj za regeneraciju
Autor teksta Milica Stojanović

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje celog ili delova članaka objavljenih na ovom web sajtu, bez obzira na razloge za takvo delo zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo, koje će biti gonjeno u skladu sa zakonom.

Kako izabrati proizvod za sebe?

 

Sa obzirom na veliki izbor proizvoda, pitanje je kako izabrati pravi za sebe.

Preporučujemo  listu prioriteta:

 • Prvo, potrebno je shvatiti šta je Vašoj koži potrebno – odnosno koji problem imate. Nemojte  gledati da li je serum ili esencija. Ignorišite sve na deklaraciji osim sastojaka.
 • Nakon što otkrijete prave sastojke , izaberite teksturu koja odgovara tipu i senzibilnosti Vaše kože. Isprobajte različite teksture da vidite šta vam odgovara I kako koža reaguje.
 • Kako se stanje kože menja tako I Vi možete promeniti proizvod koji ima veću koncentraciju, koji ima “ bogatiju “ ili “ laksu” teksturu, koji je hidratantniji…
 • Konačno, bez obzira na to koliko proizvoda koristite opšte pravilo je da prvo nanesete najhidratantniji proizvod pa na kraju “ najbogatiti”..

Čisto kao esencija.

Autor teksta Milica Stojanović

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje celog ili delova članaka objavljenih na ovom web sajtu, bez obzira na razloge za takvo delo zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo, koje će biti gonjeno u skladu sa zakonom.

Utisci sa promocija

U cilju da nove kolekcije korejske kozmetike približimo javnosti, do sada smo održali dve promocije u Beogradu i jednu u Novom Sadu. Utisci posetioca su izuzetni, a naši proizvodi su okarakterisani kao čudesni i vrlo delotvorni. Posebno je zanimljivo bilo što su prisutni mogli da isprobaju sve proizvode na licu mesta….

Pišite nam ako biste želeli promociju u svom gradu!

KORACI U NEZI KOŽE (po korejskim principima)

Od 12 standardnih koraka prema korejskom principu, odabrali smo 9 koraka za koje mislimo da su neophodni za vidljivo poboljšanje i pravu negu vaše kože:

 1. ČIŠĆENJE
 2. MASKE
 3. EXFOLIJACIJA
 4. KREME OKO OČIJU/ANTIRIDI
 5. TONIZIRANJE
 6. HIDRATACIJA
 7. SERUMI
 8. ESENCIJE
 9. AMPULE

ČIŠĆENJE KOŽE

Čišćenje je prvi korak u nezi kože. Preparati za čišćenje u sebi imaju ulje koje vlaži kožu, supstance koje čiste nečistoću I šminku, a sadrže I vodu koja sve ispira.
Za suvu kožu preporučujemo mleka za čišćenje i kreme za skidanje šminke.
Za masnu kožu preporučujemo upotrebu odgovarajućih gelova za čišćenje.
Skidanje šminke sa predela očiju takođe spada u čišćenje kože. Ovaj korak se izdvaja kod onih osoba koje za čišćenje ovog predela koriste poseban proizvod. Tekstura ovog proizvoda je obično dvokomponentna, što znači da pored standardnog dela ima dodatni deo koji je uljanog sastava (sadrži ricinusovo ulje ili silikon).

 

EXFOLIJACIJA

Pilinzi skidaju izumrle ćelije sa površinskog sloja kože, stimulisu obnavljanje ćelija i osvežavaju celokupan izgled kože. Mogu imati sitnije ili krupnije granulice, koje vrše abraziju površinskog sloja kože. U zavisnosti od tipa kože bira se i piling, za masnu kožu se preporučuje krupniji, dok suvoj i osetljivoj koži odgovara sitniji piling. Preporučuje se korišćenje jednom u 7 dana. Uvek se ispiraju vodom.

 

TONIZIRANJE

Toniziranje je jako važan korak u nezi kože. Ovaj korak je važan kako bi se koža osvežila I kako bi se vratio prirodni balans – PH vrednost kože. U zavisnosti od tipa kože koristi se I vrsta tonika. Za suvu kožu potrebno je izbegavati tonike na bazi alkohola zato što mogu dodatno da isuše kožu.
Dobro pripremljena koža idealna je podloga za sve korake koje slede.

Esencijalni Hidrantni toner
Esencijalni Hidrantni toner

SERUMI I AMPULE

Serumi I ampule su preparati koji pojačavaju dejstvo dnevne, ili noćne kreme i imaju koncentrovanu formulu kako bi se postigli drastičniji rezultati, a deluju na problematične zone. Kada koža počne da pokazuje vidljive znake starenja, potrebno je otpočeti sa upotrebom seruma. Nanosi se uvek pre upotrebe kreme i predstavlja njenu dopunu. Nanose se i na lice i na vrat.

Wrincle Care Hidrantna ampula
Wrincle Care Hidrantna ampula

MASKE
Maske za lice sadrže više vrednosnih sastojaka od krema, ali drugačije deluju. Kreme podstiču funkciju kože, a maske je vrlo brzo i efikasno osvežavaju, vraćaju blistavost i vitalnost. Maske se koriste jednom ili dva puta nedeljno u zavisnosti od toga na koji problem bi trebalo da deluju.

Maske mogu biti :
 • za čišćenje
 • protiv bora
 • za hidrataciju
 • za umornu kožu
 • za masnu kožu

KREME OKO OČIJU / ANTIRIDI

Najtanji deo kože lica je predeo oko očiju I tu se prvo pojavljuju znaci starenja. Koža ovog predela je vrlo osetljiva. Osnovni sastojci u većini krema protiv bora su oni koji zatezu kožu i čine je glatkom, zatim ovlaživači kože i sastojci za osveženje tena. Postoje antiridi za predeo oko očiju i oko usana. Takođe, sve
više su u upotrebi antiridi koji imaju trostruko dejstvo:deluju na bore, tamne kolutove i kesice ispod očiju.

 • Vitamin A – retinol – održava površinu kože glatkom
 • Vitamin E – daje mekoću i vlažnost
 • Vitamin C – pospešuje sintezu kolagena koji učvrscuje kožu, ali i povećava sposobnost vitamina E u njegovoj ulozi antioksidanta koji štiti od lošeg uticaja slobodnih radikala.

Antiridi se koriste ujutru ili uveče, ili I ujutru I uveče, u zavisnosti od teksture.

HIDRATACIJA

Redovno vlaženje kože je neophodno kako bi koža konstantno imala prirodan izgled. Takođe, nivo vlažnosti kože je neophodan i za dobar tonus i za njen dugotrajniji svež izgled. Dnevne kreme se koriste tokom dana, a teksture mogu biti kremaste, gelaste i fluidne. Prema tipu kože se određuje i koja će se tekstura preporučiti klijentu.

 • Suva koža – kremaste teksture
 • Kombinovana koža – gelasta
 • Masna koža – fluidne kreme

U zavisnosti od toga u kakvom je stanju koža, preporučuju se kreme koje deluju na različite nivoe kože, a primarna uloga im je da daju vlažnost, elastičnost i da je štite. Uobičajeno je da proizvodi za hidrataciju imaju i zaštitni faktor.

ESENCIJE

Osnovni zadatak esencije je da aktivne sastojke sprovede duboko u dermis kože. Uglavnom sadrže hijaluronsku kiselinu, glicerin i druge prirodne ekstrakte koji odmah daju elastičan, hidriran i prijatan osećaj – osećaj maksimalnog komfora na koži. Vraćaju koži PH vrednost.
Pored jedinstvenog osećaja hidratacije i luksuza, esencija ima i anti-aging efekat. Redovnom upotrebom omogućava koži da ostane zdrava i čvrsta.
Essencija ima poseban način aplikacije. Ne nanosi se pamučnim jastučićima na lice kao proizvodi za čišćenje ili tonici. Ne nanose se masiranjem kao serumi i ulja. Esencije imaju posebnu tehniku koju su razvili korejski eksperti. Kako biste postigli maksimalan efekat esenciju nanosite blagim pokretima od brade ka čelu.

Ukoliko imate masnu kožu, akne ili bilo koji problem sa prekomernim lučenjem sebuma – ovaj proizvod nije za vas.

Autor teksta Milica Stojanović

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje celog ili delova članaka objavljenih na ovom web sajtu, bez obzira na razloge za takvo delo zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo, koje će biti gonjeno u skladu sa zakonom.

 

STANJE KOŽE

Kada govorimo o stanjima kože, susrećemo se sa terminologijom : osetljiva, dehidrirana i zrela koža. Zahvaljujući stanju organizma, usled delovanja spoljašnjih i unutrašnjih faktora, koža će odreagovati odgovarajućim stanjem što predstavlja odgovor na različite uticaje. Iz tog razloga, razlikujemo nekoliko stanja kože.

Osetljiva koža

Osetljivost kože je stanje koje se javlja kod sva tri pomenuta tipa: masne, mešovite i suve. Koža može biti osetljiva trajno, povremeno ili patološki. Takva koža se lako iziritira, zacrveni i reaguje na svaku promenu.

Može se manifestovati pucanjem kapilara koje izaziva nedovoljna elastičnost kože koju uvećava konzumacija začinjene hrane, alkoholnih pića, hladnoća i dejstvo ultraljubičastih zraka.

Dehidrirana koža

Dehidrirana koža nema dovoljno vode u sebi. To može biti bilo koji tip kože, pa čak i masna koža. Simptom dehidrirane kože je zatezanje usled bilo kakvih mimičkih reakcija, teško prihvata šminku i kreme koje nisu hidratantne. Uzrok dehidriranosti može biti različit, tj. dehidriranost mogu izazvati kako unutrašnji, tako i spoljašnji faktori.

Prilikom čišćenja koriste se blagi preparati bez alkohola i kreme koje su više hidratantne a manje masne.

Zrela koža

Zrela koža je koža koja gubi elastičnost, opada joj tonus i vidljivi su znaci starenja na šta ukazuje pojava finih linija – bora. Zbog procesa koji se dešavaju u epidermisu, broj ćelija elastina se smanjuje. Posle 45. godine starosti njihova sinteza prestaje, kolagenska vlakna se opuštaju i nivo hijaluronske kiseline se smanjuje.

Uzroci starenja kože mogu biti untrašnji ( sporiji dotok krvi i genetika) i spoljašnji ( sunce, zagađenje, pušenje, ishrana i nedostatak nege).

Ono što posebno  treba  naglasiti  jeste – ne bi trebalo da leći uveče  sa šminkom i da redovno, ujutru i uveče,  treba očistiti kožu lica i vrata.

Kako bismo omogućili koži da što duže ostane vitalna, jedra i prosvetljena potrebno je da je negujemo na pravilan način.

 

Autor teksta Milica Stojanović

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje celog ili delova članaka objavljenih na ovom web sajtu, bez obzira na razloge za takvo delo zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo, koje će biti gonjeno u skladu sa zakonom.