5 načina kako žene u Koreji koriste proizvode za negu lica

Utapkavanje :

Delotvoran način korišćenja  za većinu proizvoda, naročito seruma i losiona. Na  ovaj način omogućava se bolja apsorbcija proizvoda. Utapkavanjem potpomažemo cirkulaciju I na nežniji način nanosimo proizvod, ne izvlačimo I ne istežemo nežnu kožu lica.

Veoma popularan kod Koeanki  I žena u Japanu.

Kako se proizvod utapkava?

Počnite tako što sipate malu količinu proizvoda na dlan jedne ruke. Zatim, prstima druge ruke uzmite proizvod, a zatim nanesite proizvod koristeći kratke, čvrste poteze na svom licu. Na kraju,  nežno utrljati proizvod na lice pomoću prstiju.

Takođe, kada uklonite sheet masku sa svog lica, možete utapkati ostatak seruma. Zašto? Zato što ćete na taj način pomoci da se esencija bolje apsorbuje u kožu lica.


Pritiskanje:

Najbolji način za upotrebu ulja za lice.

Pritiskanje  podrazumeva utrljavanje proizvoda između vaših dlanova i zatim njihovo čvrsto pritiskanje na lice nekoliko puta. Dlanovi vaših ruku su topli i pritiskanje može pomoći pri aplikaciji I bržoj apsorbciji proizvoda.

Tipkanje :

Tipkanje je najdelotvorniji način primenu za kreme I gel oko očiju.

Ovaj metod je sasvim sličan utapkavanju. Razlika je u tome što se ne koriste svi prsti, već obično treći I četvrti. Na taj način možemo precizno naneti proizvod na delikatnom području oko oka.

Obično počinjemo  nanošenjem male količine gela ili kreme za oči u spoljnjom uglu oka pomoću srednjeg prsta. Zatim tapkamo gel oko oka sve dok se gel ili krema u potpunosti ne apsorbuju.

Trljanje:

Najbolji način nanošenje  čistača i većinu proizvoda.

Trljanje je najčešći način primene  proizvoda za negu licu. Ovu metodu obično koristite kada čistite lice tako što ćete utrljavati čistač kože malim krugovima.

Mnoge žene  prilikom nanošenja hidratantnih krema, seruma, esecija, pa i antirida koriste trljanje. Da li je pogrešno? Nije. Međutim, ukoliko određene proizvode budete koristili na drugačiji način smanjićete istezanje kože i proizvod će se dublje apsorbovati u dermis kože.

Masaža pesnicama :

Masaža pesnicama  je najbolji način za nanošenje koncentrovanog seruma i ampule.

Verujemo da niko od vas nije naišao na ovaj način upotrebe proizvoda. Ovo je jedinstvena tajna  K-lepote za upotrebu seruma za lice. Pritisak pesnicama se koristi da bi se proizvod brže i bolje apsorbovao u dermis kože.

Prvi korak je da nanesete proizvod na lice. Zatim zategnite ruke u pesnice i počnite da trljate lice koristeći male kružne pokrete.

Masažu pesnicama  koristimo samo u predelu obraza i vrata.

Miks različitih metoda

Uspeh korišćenja proizvoda za negu kože zapravo je u načinu na koji primenjujemo proizvod. Možda koristite najbolji proizvod, ali ako ga ne primenite pravilno, možda nećete dobiti najbolje rezultate.

Zato uvek pročitajte uputstva koja dolaze sa proizvodom i pratite ih kako biste dobili optimalan rezultat.

Potrebno je još jednu stvar  naglasiti: ukoliko koristite dva različita seruma, dobro je pustiti da se prvo prvi apsorbuje pre primene drugog. Utapkavanjem  ili tipkanjem kako želite, samo dajte svojim proizvodima neko vreme između nanošenja.

 

Nakon čitanja ovog teksta možda ćete ponovo razmisliti o načinu na koji nanosite svoje proizvode .

Preuzeto sa: Viva Woman bloga